MUTOH представи иновативна UV технология за цифров печат на водна основа на Drupa 2024 : HydrAton 1642


На Drupa 2024 японския производител MUTOH представи иновативна UV технология за цифров печат на водна основа.

HydrAton 1642

64-инчовият (162 см.) roll-to-roll принтер 
интегрира 
иновативната технология за UV печат на водна основа, 
подчертавайки постоянния ангажимент на MUTOH за устойчиви практики, както и за по-безопасна работна среда.

Това е НОВ ТЕХНОЛОГИЧЕН СЕГМЕНТ


включващ революционна технология за печат / сушене и уникален процес на образуване на мастилен филм върху отпечатваната медия, 
разработен съвместно от отдела за научноизследователска и развойна дейност за широкоформатни принтери на MUTOH в Япония и технологичния екип на Fujifilm AQUAFUZE™ ink.

AQUAFUZE™ на Fujifilm

Патентованата технология AQUAFUZE™ на Fujifilm съчетава предимствата на UV LED и мастиленоструйните технологии на водна основа в една формула на мастилото. 
Тя се отличава с нискотемпературно сушене и отлична стабилност. Мастилата са с слаб мирис и отговарят на изискванията за безопасност. AQUAFUZE™ е регистрирана търговска марка на Fujifilm Group.

Синергията между AQUAFUZE™ и HydrAton 1642 ще отговори на множество изисквания на пазара. С две пиезо печатащи глави AccuFine, HydrAton 1642 може да печата върху широк спектър от субстрати, без да е необходимо предварително покритие с грунд или оптимизатор, включително хартия, синтетични тъкани, технически текстил, чувствителни към топлина екологични субстрати, дори PVC. Отпечатъците имат много тънък мастилен филм, меко усещане и висока устойчивост на надраскване.ОЩЕ НОВИНИ