30 Ноември, 2023
SIGNRACER 
​УСЪВЪРШЕНСТВА ВСИЧКИ СВОИ ПЛОСКИ ПРИНТЕРИ С НАЙ-НОВАТА ТЕХНОЛОГИЯ С ЛИНЕЕН МОТОР ЗА ВЗИСКАТЕЛНИ ИНДУСТРИАЛНИ ПРИЛОЖЕНИЯ


Signracer Precision in Motion


SIGNRACER – Иновативното решение за печат

SIGNRACER надстройва своята гама плоскопечатни принтери чрез усъвършенствана технология с линеен мотор до ново технологично измерение – предназначено за индустриални среди и предизвикателни приложения.

Резюме: Линейни моторни подобрения

Интегриране на линеен мотор за бързо и плавно движение на каретата

​Преминаването от задвижвани с ремък към технология с линеен мотор бележи забележителен скок в производителността на принтера. Линейните мотори осигуряват директен и прецизен контрол на движението с ниски нива на вибрации. Драстично намалените движещи се части водят до по-висока издръжливост и минимална поддръжка.

Технология, създадена за индустриални среди


Стабилният дизайн на новата енкодерна система в принтерите SIGNRACER я прави идеална за индустриални среди. Оптичните енкодери трябва да бъдат много чисти за правилни измервания и дори отпечатъци от пръсти могат да доведат до грешни или изгубени данни за позицията. Новият линеен енкодер на Signracer издържа на най-тежките условия. Неговият безконтактен дизайн елиминира износването, осигурявайки надеждна работа през целия живот на принтера. Напълно заварената скала предпазва еласто-феритния слой от замърсяване, а високата IP защита на скалата и четящата глава ги прави устойчиви на охлаждащи течности, химикали и други промишлени вещества. Тази издръжливост и устойчивост на замърсяване са от решаващо значение за поддържането на постоянна производителност в среди, където принтерите са изложени на прах, мастило и други замърсители.

Най-висока точност с 1-микронен линеен енкодер

Линейният енкодер на Signracer с 1 микрон точност е фиксиран директно към лоста над водещите релси за най-висока точност на движението на каретата по Х оста, което е важно за перфектното подравняване на печатащите глави. Високата точност е особено важна при детайлни и широкоформатни разпечатки, където дори незначителни отклонения могат да доведат до забележими несъвършенства. Прецизността на енкодера е независима от промените в температурата на околната среда, като гарантира, че всяко преминаване на каретата се подравнява перфектно в съответствие с предходното през цялото време на производство. Това на практика осигурява еднородност и детайлност в печатната продукция по цялата ширина на печат, което е важно за висококачествените търговски и индустриални печатни задачи.

Ниска вибрация - плавно движение на каретата

Намалените вибрации на Signracer са от решаващо значение за постигане на първокласно качество на печат, особено с 3D и печат от разстояние . По-малкото вибрации водят до по-плавно движение на каретата над магнитната релса, което директно се трансформира в по-висококачествени отпечатъци. Това подобрение е особено важно при работа с детайлни графики, където всяка вибрация може да доведе до изкривявания или замъгляване. По-плавното движение също така позволява последователен печат за продължителни задачи, което е от съществено значение за по-мащабни производствени серии.

Подобрения в издръжливостта

Линейните мотори предлагат значителни подобрения в издръжливостта, понижен шум и намален изисквания за поддръжка на принтерите SIGNRACER. Чрез премахване на компоненти като ремъци и шайби, принтерите търпят по-малко механично износване. Това подобрение удължава живота на принтерите, което позволява непрекъсната работа във взискателни индустриални среди. Опростената механична структура намалява нивата на шума и прави тези принтери по-подходящи за по-тиха среда. С по-малко движещи се части вероятността от повреда на компонентите се намалява, което води до намаляване на времето, в което принтера не работи, както и по-плавни, непрекъснати операции за печат.

По-висока разделителна способност 1200 x 1210 DPI

Надстройката до резолюция 1200 x 1210 dpi в новите модели принтери SIGNRACER води до значително подобрение в качеството на печат и цветовo съответствие, което е възможно само с точния енкодер от 1 микрон. Тази по-висока разделителна способност позволява супер прецизност, която е от съществено значение за създаването на фини детайлни изображения и "отчетлив" текст. Това е особено полезно за приложения, където визуалната яснота и детайлите са от първостепенно значение, като например графики от висок клас, детайлни снимки и прецизни индустриални отпечатъци. Това подобрение на резолюцията гарантира, че дори най-малките детайли са предадени точно, предоставяйки на клиентите превъзходни резултати при печат.

Стандартизация във всички модели с печатащи глави Ricoh Gen. 6

Внедряването на печатащи глави Ricoh Gen. 6 във всички модели осигурява консистентен, висококачествен печат с подобрена разделителна способност и точност.

 

Въвеждане на карета с два  реда печатащи глави за SIGNRACER 1610

Новият двуредов модел 1610 и опциите за три реда глави при 3-те по-големи модела предлагат на клиентите повишена гъвкавост и по-бързи възможности за печат, особено полезни за тези, които търсят по-малки плоскости, но висока ефективност на изхода и различни цветови конфигурации.

 

 Предимства и недостатъци между двата вида задвижване

Система

Ремък + система с оптичен енкодер 

Линеен мотор + линеен енкодер

Механизъм

Система от ремъци и ролки

Електромагнитна сила

Цена

Като цяло по-ниска

По-висока , заради напредналите технологии

Скорост

Умерена, подходяща за стандартни задачи

По-висока, за високоскоростни задачи

Точност

Задоволителна, може да има неточности с течение на времето

Превъзходна, изход с висока резолюция

Околна среда

Оптичен енкодер, чувствителен към температура и замърсяване

Линеен магнитен енкодер, който не е чувствителен към температура и замърсяване

Вибрации

По-високи, засягат качеството на печат

Намалена, осигурява по-гладка работа

Поддръжка

Изисква редовни корекции / подмени

Минимални, с по-малко износващи се компоненти

Издръжливост

По-ниска поради износване на ремъци/шайби

По-висока, със стабилна дългосрочна работа

Приложимост

По-малко взискателни приложения за печат

Висок клас, прецизни и интензивни задачи